Geschiedenis van Nederlandsch-Indië - Stapel, F. W. (J. M. Meulenhoff, 1943)
Praechistorie en Hindoe-tijd. De verbreiding van den Islam. De potugeezen in Indie. Eerste tochten der Nederlanders. De vereenigde Oostindische compagnie. De eerste gouverneurs-generaal...